Om Öhlins

Öhlins Racing har varit en viktig del av motorsportindustrin i över 30 år och fokus har från start varit på service och support, hela vägen från internationell racing på toppnivå ner till lokala mästerskap i över 50 länder.

Vår filosofi har alltid varit att leverera till eftermarknaden, vara en viktig OEM partner och en viktig leverantör av avancerad teknologi till racingteam. Vi är engagerade och hängivna att överträffa våra kunders förväntningar var de än är i världen.

The Öhlins way

Vår passion för innovationer och toppmodern teknik motiverar oss i sökandet efter nästa steg i avancerad stötdämpning.

Vår hängivna och professionella personal samarbetar med några av världens största och mest välkända racingteam för att hitta den optimala prestandan för racerbanan. Den kunskapen hittar sin väg ut till våra produkter för eftermarknaden.

Öhlins produkter bygger på samma teknologi som våra mest avancerade racingprodukter och vårt mål är att erbjuda samma nivå av service och support i hela vår organisation, alldeles oavsett om det är till ett racingteam eller till en passionerad förare som vill ha bästa möjliga fjädringsteknologi på sin bil, motorcykel, fyrhjuling eller snöskoter.

Vårt motto är att vara det givna valet och en respekterad spelare i toppsegmentet inom våra affärsområden och det är något alla våra anställda strävar efter.

Att vara i framkant av avancerad tekonologi får oss bara att arbeta ännu hårdare för att hitta nästa steg. Öhlins Racing står nu redo för en ny spännande framtid – att öppna dörren för elektronisk fjädring och stötdämpning.

Nyckeltal

Drygt 230 anställda
Ägt till 95 % av Kenth Öhlin sedan december 2007
Huvudkontor i Stockholm (10 000 kvadratmeter)
Dotterbolag i USA – Hendersonville North Carolina (23 anställda)
Dotterbolag i Tyskland – Nürburgring (5 anställda)
Dotterbolag i Karlstad och Jönköping
Drygt 130 000 enheter tillverkade senaste 12 månaderna
97 % av försäljningen är på export
Omsättning c:a 500 Mkr
Årlig tillväxt 15-20 % de senaste 10 åren
Fokus på R&D, OEM och Racing inom avancerad stötdämpningsteknologi för motorcyklar,
bilar, snöskotrar och fyrhjulingar

Läs mer om Öhlins på http://www.ohlins.com