Öhlins anläggningar

Huvudkontor – Upplands Väsby – Sverige

Öhlins huvudkontor i Upplands-Väsby är hjärtat i Öhlins verksamhet. Det var här allting startade 1976 när Kenth Öhlin inledde sin verksamhet i sin pappas verkstad ett stenkast bort från var dagens huvudkontor ligger. Alla produkter tillverkas och monteras i fabriken strax norr om Stockholm, inte långt från Arlanda flygplats.

Idag arbetar nästan 200 anställda i fabriken där världens mest avancerade fjädring och stötdämpning utvecklas och tillverkas.

http://www.ohlins.com

Öhlins Auto Norden – Karlstad

 

Öhlins Auto Norden är distributören av Öhlins bilprodukter för den svenska, norska och finska marknaden. Anläggningen centralt belägen i Karlstad är helt ny för 2011 och kommer att serva bil och tävlingsmarknaden med Öhlins utbud och expertis.

Öhlins Auto Norden servar racing- och rallyteam i Sverige, Norge och Finland med kompletta skräddarsydda stötdämpare som byggs och sätts ihop av vår kunniga och erfarna personal på plats i Karlstad. Öhlins Auto Norden kan också erbjuda speciallösningar för exklusiva bilbyggen och distribuerar även Öhlins ”Road and Track”-utbud av högpresterande stötdämpare för exklusiva sport- och prestandabilar.

http://www.ohlinsauto.se

Öhlins Distribution & Technical Centre – Nürburgring

Beläget bokstavligen ett stenkast från legendariska Nordschleife och mitt i hjärtat av motorsport i Europa finns Öhlins europeiska distributionscenter.

Anläggningen öppnades för att kunna serva det ökade antalet kunder i Europa och ÖDTC är idag en fullserviceanläggning för bil och MC.

http://www.ohlins.eu

Öhlins USA Inc. – North Carolina

USA är idag en av Öhlins största marknader med en unik motorsportkultur. För att kunna serva den amerikanska marknaden utökade Öhlins Racing sin verksamhet och startade ett dotterbolag mitt i motorsportdelstaten North Carolina – hem för några av de mest välkända och välrenommerade NASCAR-teamen.

Den här strategiska positionen går hand i hand med vår skakrigg som är en av de mest avancerade testplattformerna i USA idag.

http://www.ohlinsusa.com

Öhlins Jönköping

Öhlins anläggning i Jönköping är hem för vår avancerade CES-teknik, en teknik som återfinns i många av dagens moderna bilar och som Öhlins var först med att utveckla. Öhlins i Jönköping utvecklar idag elektronisk stötdämpartekonologi åt några av världens största biltillverkare och är idag världsledande på området.