Våra affärsområden

Eftermarknad – MC och bil

 • 60 % av försäljningen är av exklusiva och avancerade stötdämpare för eftermarknaden
 • Våra produkter säljs genom ett globalt nätverk av distributörer i över 50 länder
 • Våra lokala distributörer är också delaktiga i närmast alla nationella mästerskap som officiella Öhlinsrepresentanter. Service och Support är nyckelord i vår jakt på att alltid erbjuda den mest avancerade tekniken

OEM

 • 40 % av försäljningen är inom OEM-området
 • Samarbete med några av världens största tillverkare av motorcyklar och bilar som Ducati, Yamaha, BMW, Kawasaki, Audi, Volvo, Mercedes, Volkswagen, Ford, Alfa Romeo, Ferrari m.fl.
 • Samarbeten med motorsportteam och tillverkare över hela världen
 • OEM ger Öhlins möjligheten att trimma kostnaderna, effektivisera verksamheten och maximera kvaliteten i alla våra produkter
 • Det nära samarbetet med fordonsindustrin gör det möjligt för Öhlins att delta i den tekniska utvecklingen, och vara med och leda den. En ovärderlig fördel för oss gentemot våra konkurrenter på marknaden.

Racing – Service och Support

 • En självfinansierad verksamhet som även är vår R&D-avdelning för framtida produkter för OEM och eftermarknad
 • Över 30 anställda hängivna att ge teamen oöverträffad service och support inom internationell racing på toppnivå
 • Välrenommerade kunder inom alla affärsområden som:
  Motorcykel roadracing: MotoGP, World Superbike, AMA
  Motorcykel motocross: MX1, MX2
  Bil, racing: DTM, NASCAR, Le Mans, Touring Cars, F1
  Bil, rally: WRC, Grupp N, Rallycross-EM, Off-road racing

Vår hängivenhet och passion för toppracing visar sig alltid i våra eftermarknadsprodukter som utvecklas baserat på erfarenheter från vår tävlingsverksamhet och ger våra kunder möjligheten att oavsett om det är på racerbanan, rallyskogen eller på gatan ha tillgång till de mest avancerade stötdämparna på marknaden.

CES

Öhlins CES-system (Continuosuly Controlled Electronic Suspension) integrerar den senaste tekniken inom hydraulik och elektronik till en mycket avancerad adaptiv stötdämpningsenhet som övervakar bilens fyra hjul. Baserad på vägens kvalitet eller förarens föredragna inställning arbetar alla fyra hjul individuellt för att ge den optimala inställningen.

Användandet av en CES-ventil i en stötdämpare tar bort det mest av den kompromiss mellan komfort och väghållning som konventionella stötdämpare har. Det ger möjlighet till sportbilsliknande prestanda i kurvor samtidigt med limousinekomfort under lugnare körning.

Öhlins har varit aktiva inom det här området sedan slutet på 80-talet. Vi har en djup och bred kunskap om ventiler, stötdämpare, sensorer, ECU och mjukvara som krävs för att aktiv fjädring ska fungera. Med vår kunskap kan vi göra mer än bara leverera ventiler – vi kan tillhandahålla kompletta system.

Idag finns CES-tekniken i några av de mest prestigefyllda bilmärkena på marknaden som Audi, BMW, Mercedes, Volvo och Ford.

Öhlins har levererat över 1 miljon CES-ventiler till fordonsindustrin.

Framtiden för avancerad stötdämpning och fjädring är precis runt hörnet och Öhlins är redan idag i framkant på den här nya tekniken – våra CES-ventiler är ett bevis på detta.